Advertisement

Hamsiköy Sütlacı : Adı 'Hamsiköy' ama Dünya böyle tanıyor! - Bu sütlacı hamsiköy' de yedim.

Hamsiköy Sütlacı : Adı 'Hamsiköy' ama Dünya böyle tanıyor! - Bu sütlacı hamsiköy' de yedim.. Pek çok kişi hamsiköy sütlacını evde hazırlayıp hazırlamayacağını merak ediyor. Özellikle hamsiköy sütlacı eşimin vazgeçilmezi. Istanbul'da bulunması çok zordur bulunsa bile ne kadar tazedir bilinmez. Hamsiköy sütlacı için, öncelikle pirinçlerimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencere de üzerini geçecek kadar su koyup pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Hamsiköy sütlacı, karadeniz yöresinin en sevilen tatlılarından biridir.

Hamsiköy sütlacı tarifi i̇çin malzemeler. 1 kg süt1 kahve fincanı pirinç1,5 bardak şeker1 yumurta sarısı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı mısır nişastası1 tutam tuz2 bardak su, 1 kg süt, 1 kahve fincanı pirinç, 1,5 bardak şeker, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 tutam tuz, 2 bardak su. Isıya dayanıklı fırın kaplarına bölünür. Hamsiköy sütlacı, trabzon'un hamsiköy yöresine özgü bir sütlaç türüdür. Ayıklanmış pirinç yıkanır ve süzülür.

Hamsiköy Sütlacı Fırın Sütlaç Sevenlere - Nefis Yemek ...
Hamsiköy Sütlacı Fırın Sütlaç Sevenlere - Nefis Yemek ... from i.nefisyemektarifleri.com
Diğer bir tencerede pirince su ekleyip pişirelim. Güveç kaplarını fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiye bir parmak su ilave edin. Yapımı pratik olduğundan dolayı dışarıdan tatlı almak yerine evinizde kendiniz de yapabilirsiniz. Öncelikle sütü bir tencerede kaynamaya bırakalım. Bu sütlacı hamsiköy' de yedim. Hamsiköy sütlacı tarifi hamsiköy sütlacı tarifi, lezzetarifim.com'da sizlerle. Kısık ateşe alınıp yaklaşık 1 saat kadar pişirilir. Kolaylıkla hazırlanabiliyor olması sayesinde de canınız tatlı çektiğinde fazla kalorisi olmayan bu tatlı.

Üzerine 3 parmak çıkacak kadar su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır ve tuz ilave edilir.

Şu tüm haber kanallarında çıkan sütlaç aklınıza gelmiş olmalı. Yumurta sarılarını güveçteki sütlaçlara pay ederek hafifçe karıştırın. Daha sulu kıvamda olmasının sebebi nişastasız yapılması. Ünü trabzon maçka'nın minik mahallesi hamsiköy'den başlayarak tüm dünyaya yayılan hamsiköy sütlacı evlerde bayram havası yaşatan çok lezzetli bir tatlı. Öncelikle sütü bir tencerede kaynamaya bırakalım. Bugün bizde hamsiköy sütlacı yapmak isteyen ama gerçek tarifini bulamayanlar için bu yazıyı yazmaya karar verdik. Facebook'ta paylaş twitter'da paylaş whatsapp'da paylaş. Hamsiköy sütlacı tarifi i̇çin malzemeler. İşte lezzetli hamsiköy sütlacı tarifi. Nursel ergin mutfaktaki konuğu şef hasan türkgenç ile bugün hamsiköy sütlacı tarifinin yapımını gösteriyor. Hamsiköy sütlacı, herkesin severek yediği türk mutfağımızın lezzetli sütlü tatlısı sütlaç her yöreye göre değişik şekillerde ve tarzda yapılmaktadır. Kısık ateşe alınıp yaklaşık 1 saat kadar pişirilir. 65 g pirinç (1/2 su bardağı).

Sütlacı, kâseleri yanm dolduracak şekilde paylaştırıp, soğumaya bırakın. İşte lezzetli hamsiköy sütlacı tarifi. 2 litre çiğ süt 1,5 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker 2 paket vanilya 2 yumurta sarısı. Ayıklanmış pirinç yıkanır ve süzülür. Hem hafif olması hem de lezzetli olması sebebiyle trabzon'un yöresel tatlıları arasında en bilinen tatlardan biridir.

Hamsiköy Sütlacı Coğrafi İşarete Kavuştu, Yöre Esnafı ...
Hamsiköy Sütlacı Coğrafi İşarete Kavuştu, Yöre Esnafı ... from foto.sondakika.com
Yapımı pratik olduğundan dolayı dışarıdan tatlı almak yerine evinizde kendiniz de yapabilirsiniz. Özellikle hamsiköy sütlacı eşimin vazgeçilmezi. Kısık ateşe alınıp yaklaşık 1 saat kadar pişirilir. Çok meşhur bir sütlaçtır kendileri. Karadeniz lezzetiyle hamsiköy sütlacı nasıl yapılır? Orta ateşte ara ara karıştırarak kaynatılır. Hamsiköy sütlacı, karadeniz mutfağının en güzel tatlıları arasında yer almaktadır. Üzerine 3 parmak çıkacak kadar su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır ve tuz ilave edilir.

Özellikle hamsiköy sütlacı eşimin vazgeçilmezi.

Öncelikle sütü bir tencerede kaynamaya bırakalım. Tabii bu efsane lezzeti gidip hamsiköy'de yemenin, temiz ve açık havada çay keyfi yapmanın tadı bir başka. Hamsiköy sütlacı için, öncelikle pirinçlerimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencere de üzerini geçecek kadar su koyup pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Sütlacı, kâseleri yanm dolduracak şekilde paylaştırıp, soğumaya bırakın. Ünü trabzon maçka'nın minik mahallesi hamsiköy'den başlayarak tüm dünyaya yayılan hamsiköy sütlacı evlerde bayram havası yaşatan çok lezzetli bir tatlı. Pirinç soğuk süte eklenip tencere ocağa alınır. Hamsiköy sütlacı için gerekli malzemeler hamsiköy sütlacı tarifi; Nursel ergin mutfaktaki konuğu şef hasan türkgenç ile bugün hamsiköy sütlacı tarifinin yapımını gösteriyor.180 gr pirinç3 litre süt3 su bardağı su 2 su. Isıya dayanıklı fırın kaplarına bölünür. Başka bir tencere de sütü kaynatalım.kaynayınca şekeri ve tereyağını ilave. Yasemin.com ekibi olarak sizler için dillere destan olmuş hamsiköy sütlacını evinizde kolayca yapabileceğiniz pratik tarif ini araştırdık. Hamsiköy sütlacı, trabzon'un hamsiköy yöresine özgü bir sütlaç türüdür. Karadeniz'in enfes lezzetlerinden biri olan hamsiköy sütlacı tarifinin en mükemmel kıvamlısıyla karşınızdayız!

@degisiktatlar 42.4 bin takipçi mehtap güzey özcan. Çok sade ama tarifsiz bir lezzeti vardır. Daha sulu kıvamda olmasının sebebi nişastasız yapılması. Nursel ergin mutfaktaki konuğu şef hasan türkgenç ile bugün hamsiköy sütlacı tarifinin yapımını gösteriyor.180 gr pirinç3 litre süt3 su bardağı su 2 su. Tabii bu efsane lezzeti gidip hamsiköy'de yemenin, temiz ve açık havada çay keyfi yapmanın tadı bir başka.

Hamsiköy Sütlacı - Nefis Yemek Tarifleri - #4886210
Hamsiköy Sütlacı - Nefis Yemek Tarifleri - #4886210 from i.nefisyemektarifleri.com
Kısık ateşe alınıp yaklaşık 1 saat kadar pişirilir. Çok meşhur bir sütlaçtır kendileri. Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Dillere destan olan hamsiköy sütlacı nasıl yapılır? Bugün bizde hamsiköy sütlacı yapmak isteyen ama gerçek tarifini bulamayanlar için bu yazıyı yazmaya karar verdik. Hamsiköy sütlacı, trabzon'un hamsiköy yöresine özgü bir sütlaç türüdür. Tabii bu efsane lezzeti gidip hamsiköy'de yemenin, temiz ve açık havada çay keyfi yapmanın tadı bir başka. Süt kaynarken başka bir tencereye pirinç ve 1.5 su bardağı suyu ekleyip ocağa alın.

Hamsiköy sütlacı tarifi hamsiköy sütlacı tarifi, lezzetarifim.com'da sizlerle.

Ünü trabzon maçka'nın minik mahallesi hamsiköy'den başlayarak tüm dünyaya yayılan hamsiköy sütlacı evlerde bayram havası yaşatan çok lezzetli bir tatlı. Sütlaç hafif bir tatlı olması dolayısıyla yemeklerin üzerine bile rahatlıkla tüketilebilir. 1 kg süt1 kahve fincanı pirinç1,5 bardak şeker1 yumurta sarısı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı mısır nişastası1 tutam tuz2 bardak su, 1 kg süt, 1 kahve fincanı pirinç, 1,5 bardak şeker, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 tutam tuz, 2 bardak su. Şu tüm haber kanallarında çıkan sütlaç aklınıza gelmiş olmalı. Orta ateşte ara ara karıştırarak kaynatılır. Hem hafif olması hem de lezzetli olması sebebiyle trabzon'un yöresel tatlıları arasında en bilinen tatlardan biridir. 65 g pirinç (1/2 su bardağı). Facebook'ta paylaş twitter'da paylaş whatsapp'da paylaş. 2.5 litre süt 2 kahve fincanı pirinç 4 kahve fincanı şeker 1 yumurta sarısı. Çok meşhur bir sütlaçtır kendileri. Koyulaşan pirinç iyice açıhnca ateşten alın. Nursel ergin mutfaktaki konuğu şef hasan türkgenç ile bugün hamsiköy sütlacı tarifinin yapımını gösteriyor.180 gr pirinç3 litre süt3 su bardağı su 2 su. Geniş bir tencerenin içerisine bir miktar su koyduktan sonra hazırladığımız 1 kase pirinci suya ekleyip haşlayalım.

65 g pirinç (1/2 su bardağı) hamsik. Şu tüm haber kanallarında çıkan sütlaç aklınıza gelmiş olmalı.

Posting Komentar

0 Komentar